Viikonloppuristeilylle

Helsinki on Itämeren risteilymatkoja ajatellen loistavasti sijoittunut kaupunki, joka tarjoaa lukuisia vaihtoehtoja erilaisille risteilyille lähimaihin ja -kohteisiin vuoden jokaisena päivänä.Tarjolla on omaan aikatauluun sopivia erilaisia risteilypaketteja: pikareissuna voit lähteä esimerkiksi vuorokauden pituiselle miniristeilylle, tai halutessasi risteilyyn voi yhdistää pidemmän loman kohteessa, kuten kylpylämatkan Viroon tai vaikkapa pyöräilyreissun Ahvenanmaalle. Jokainen löytää risteilytarjonnasta taatusti omalle porukalleen sopivimman paketin.Laaja tarjonta pitää huolen tasosta ja asiakkaiden viihtymisestä. Eri yhtiöillä on hyviä tarjouksia ja monipuolisia yhdistelmäpaketteja, laivamatkoilla viihtyvät niin perheen pienimmät kuin myös suurimmat. Jos haluaa siirtyä nopeasti lahden yli vaikkapa Viroon, kannattaa harkita kantosiipialusta, mutta monia kiinnostaa risteilytunnelmasta nauttiminen. Useat isommat risteilyalukset ovat täyden palvelun viihdekeskuksia, joissa yhdistyvät viihde, kulinarismi sekä hyvä palvelu.

Eckerö Line

Eckerö Linellä on uusi Finlandia-alus, jolla risteilyt Tallinnaan sujuvat mukavasti. Eckeröllä on korkeatasoista viihdeohjelmaa ja monipuolisia hotelli- sekä spa-paketteja. Eckerön kautta on helppo yhdistää risteily ja nauttiminen Viron palveluista, hotellipaketit, oopperamatkat ja kylpylät antavat lomalle mukavan silauksen.Eckerö kuljettaa suomalaisia naapuriimme Viroon, jossa on toinen toistaan hienompia lomapaikkoja. Viron kesäpääkaupunki Pärnu houkuttelee valkoisilla hiekkarannoilla ja mutahoidoilla, sinne on matkaa Tallinnasta vain 130 km. Viron saaret Muhu ja Saarenmaa tarjoavat palan kauneinta luontoa ja alkuperäistä saaristolaiselämää paikalliseen tapaan. Viron toiseksi suurin kaupunki on Tartto, joka on viehättävä yliopistokaupunki ja erinomainen pysähdyspaikka kesäisin. Kun Viro on koluttu, Tallinnasta puolen päivän matkan päässä on Latvian Riika, Jurmalan kylpyläkaupunki sekä muut Latvian kohteet.

Finnlines

Finnlines on tunnettu monelle reittiyhteydestä Eurooppaan, laivan mukana matkustaa kätevästi myös auto ja edessä avautuvat Saksan kauniit satamakaupungit ja reitit Eurooppaan. Uutuutena Finnlines tarjoaa tälle kesälle Hansaristeilyjä yhteistyössä Kristina Cruisesin kanssa. Risteilyt ovat ohjelmallisia ja niiden aikana tutustutaan Saksan kaupunkeihin kuten Hampuriin ja Lyypekkiin.Finnlinesin laivoille matkat varataan ajoissa, joten kannattaa olla ajoissa liikenteessä. Erityisesti kesäaikaan reitti on yksi suosituimmista automatkailijoiden käyttämistä Euroopan reiteistä aina Välimeren rannoille asti. Finnlines tarjoaa juurikin automatkailijoille tarkoitettuja pakettilippuja. Finnlinesin laivat ovat tunnettuja maittavista aterioistaan buffet-illallisilla ja kiireettömästä tunnelmastaan.

Tallink Silja

Yksi monipuolisimmasta risteilyjen tarjoajista on ehdottomasti Tallink Silja Line. Tallink Silja Linella on tarjolla monipuolinen ohjelmisto laivalla, mahdollisuus matkustaa niin Ruotsiin, Viroon, Latviaan ja Liettuaan kuin myös Ahvenanmaalle. Erityisesti Latvia ja Liettua ovat monelle uusia tuttavuuksia ja tuovat laivamatkailuun uutta mielenkiintoa. Laivojen viihdetarjonta on vertaansa vailla, tulevina esiintyjinä nähdään maailmantähti Nightwish ja Suomen suosikki Haloo Helsinki. Huipputähtien lisäksi väkeä hemmotellaan hienolla musikaalitarjonnalla kun Fame ja Saturday Night Fever saapuvat lavalle.Tallink Silja Linen laivoissa on omat kasinot, joissa on mahdollista pelata pöytä- sekä slottipelejä uusilla, viihdyttävillä pelikoneilla. Monille pelaaminen kuuluu oleellisena osana risteilytunnelmaa – voit käydä tutustumassa tähän suosittuun viihdemuotoon jo etukäteen PokerStarsissa, jottei pelipöydässä mene sormi suuhun.Risteilymatka on monien lapsiperheiden suosiossa ja niin Tallink Silja Line kuin monet muutkin alukset ovat oivaltaneet lasten viihdetarjonnan tärkeyden. Erityisesti kesäaikaan tarjolla on ohjelmaa perheen pienimmille esitysten ja puuhastelun muodossa.

Viking Line

Viking Line on monelle suomalaiselle tuttu yhtiö. Sen punavalkeat laivat ovat seilanneet jo vuosikymmeniä Suomen ja Tukholman välillä, ja monen ensimmäinen risteilykokemus saattaa olla juuri kyseisen yhtiön reissuilta. Nykyisin Viking Line vie matkailijoita Tukholman lisäksi myös Viroon ja Ahvenanmaalle ja on keskittynyt monipuolisiin paketteihin sekä järjestelyihin.Vikingin kautta järjestetään erilaisia ryhmä- ja kokousmatkoja, joiden sisältöä on mahdollista muokata ryhmän koon, luonteen ja tapahtumien suhteen. Ryhmille voidaan järjestää tilauksesta erilaisia illallis- ja juhlapaketteja tai kokoustiloja ruokailuineen niitä vaativille. Vikingillä huomioidaan myös lapset; tarjolla on aktiviteetteja pikkuväelle, ja perheille myynnissä on esimerkiksi Ville Vikingin päiväristeilyjä. Laivoilla on myös vaihtuvia teemaviikkoja musiikin ja ruokailun suhteen: esimerkiksi toukokuussa on mahdollista maistella ammattilaisten suunnittelemia erikoisaterioita samppanjan ja viinien seurana.Risteileminen sopii loistavasti slow travel -kulttuuriin eli hitaaseen matkustamistrendiin. Risteillen matkan päämäärä ja sen saavuttaminen on vain osa matkaa, sillä laivalla vietetty aika, viihteineen, herkutteluineen, peleineen, ostoksineen ja hemmotteluineen ovat usein tärkeimmässä osassa.